Kaj pa vam pomeni beseda zdravje?

Za nas to ni zgolj odsotnost bolezni.

Zdravje je zmožnost opravljanja pomembnih opravil.

Je skupek stabilnih psiholoških, fizičnih in socialnih elementov.

Za nas je zdravje proces.

Za nas je zdravje sreča!

Smo zavod, ki se aktivno spopada s problematiko 21. stoletja. Ugotavljamo namreč, da smo ljudje današnjega časa zaradi vse večjih družbenih pritiskov in porasta digitalnih tehnologij vsak dan v hudi stresni situaciji, postajamo osebno pasivni in vedno bolj individualisti. S tem smo vse bolj izpostavljeni dejavnikom tveganja za zdravje.

Glavni namen zavoda je skrb za socialni in gibalni razvoj ter povezovanje večgeneracijskih in medgeneracijskih skupin s temeljnim ciljem: osnovanje in utrjevanje zdravega odnosa. Pri tem želimo posebej poudariti pozitivne lastnosti vsakega posameznika, družbeno povezovanje, ozaveščenost o zdravem načinu življenja in kvalitetnem preživljanju prostega časa.

V ospredju naše vizije je aktivna vloga posameznika, ki naj prinese osebno zadovoljstvo. Bistvenega pomena pri tem je sprejemanje različnosti in spodbujanje sodelovanja, ne pa tekmovalnosti.

Gibanje je osnova za dobro osebno počutje, družbeno mreženje pa koristi pri lajšanju vsakdanjih preprek. Pri nas ste dobrodošli vsi, starost, spol ali pripadnost niso pomembni. V naše aktivnosti se lahko vključite, ker bi radi poskrbeli za svoje telo in duha, se globlje povezali s svojo družino in prijatelji, ker bi radi kvalitetno preživljali svoj prosti čas ali kar tako, zaradi spontanega druženja, pridobivanja pozitivnih življenjskih izkušenj ali zgolj uživanja.

Majhni koraki vodijo do zvezd. In te zmore prav vsak! Iz tega tudi izhaja naš slogan, ki se glasi: Brez izgovora!

Rezultati?

Rezultati so! Začenjši z nasmehom na obrazu!

Ciljamo na trajnostni družbeni razvoj. Z vsemi svojimi dejavnostmi skrbimo za varstvo ljudi in narave, zato smo osredotočeni na človekove pravice, hkrati pa na skrb za naravno okolje ter na rabo naravnih in recikliranih materialov.

Ker je za nas zdravje veliko več ...

Ustanovitelja:

Maja Dežman Sterle,

magistrica sociologije kulture in vzgojiteljica predšolskih otrok

Organizatorka in vodja socialno-gibalnih delavnic, coachinga s področja socialnih veščin, večgeneracijskega in medgeneracijskega povezovanja, predavanj, projektov; voditeljica strukturiranih dejavnosti za družbeno integracijo in kohezijo otrok, mladostnikov ter odraslih; sodelujoča v podpornih skupinah, terapevtskih diskurzih in motivacijskih kreativnih delavnicah; animatorka, soorganizatorka okroglih miz, konferenc.

Preveri me na Linkedin

Matjaž Sterle,

kineziolog

Socialno-gibalni coach, delo na področju izobraževanja in svetovanja iz promocije zdravja in preventive (telesna drža, telesna aktivnost in vadba, ergonomija, prehrana in telesna hidracija), rehabilitacije, voditelj skupinskih vadb (funkcionalna vadba, vadba za zaposlene, vadba za starejše osebe, nordijska hoja, tek …), osebni in kondicijski trener; delo na področju funkcionalne športne diagnostike.

Preveri me na Linkedin

 

Sodelavci:

Domen Sterle,

nutricionist

Licenciran ISSA osebni trener in prehranski svetovalec

 

Tea Poznajelšek,

medicina

Študentka medicine, katere najljubši hobi je ukvarjanje s športom v vseh oblikah. Izkušnje z vodenjem: učenje plesa, telovadba za predšolske otroke (3–5 let), obnovitveni tečaji prve pomoči za laike (v okviru projekta Za življenje, DŠMS).

 

Jan Zibelnik,

kognitivna znanost

Pomočnik trenerja mladincev in kadetov pri nogometnem klubu Bravo, magistrski študij kognitivne znanosti, strokovno sodelovanje v raziskavah s področja manipuliranja praga bolečine, zanima ga predvsem mentalni trening.

 

Katja Škafar,

kognitivna znanost

Magistrski študij kognitivne znanosti, strokovno sodelovanje v raziskavah s področja kognitivne fleksibilnosti, delovnega spomina, zanimanje predvsem za področje seksologije ter zasvojenskih ciklov; vodenje socialno-gibalnih delavnic in animacij; izvajanje varstva v tujih jezikih (angleščina, francoščina).

 

Jana Kotar Mlakar,

socialno delo in joga

Univerzitetna diplomirana socialna delavka z izkušnjami s področja dela z otroki in mladostniki v stiski ter psihosocialnega dela z materialno ogroženimi družinami s številnimi izzivi, certificirana učiteljica pravljične joge (za malčke, stare 2,5-5 let v spremstvu odrasle osebe), joge za šolarje in licencirana učiteljica joge (RJU 200), voditeljica interaktivne joge.

 

Urška Gjergek,

kineziologija

Diplomirana kineziologinja, vodja interaktivnih vadb za pisarniške delavce, skupinskih vadb, preventivnih vadb, socialno-gibalnih delavnic ter medgeneracijskih dogodkov; vodi vadbene skupine vseh starosti in je trenerka v projektu Za zdravje mladih 2.0. Je zagovornica aktivnega preživljanja prostega časa in vodnica turističnih pohodov, dejavna v številnih projektih na področju mladinskega dela, športa in zdravja.

 

Manca Smolič,

kineziologija

Diplomirana kineziologinja, študentka 2. letnika magisterskega programa kinezioterapija na Fakulteti za šport. Voditeljica aerobike, skupinske funkcionalne vadbe, vadbe za starejše. Osebna in kondicijska trenerka, učiteljica plavanja, alpskega in nordijskega smučanja, ter vaditeljica vadb za predšolske otroke. Navdušena športnica in velika zagovornica aktivnega in srečnega življenja.

 

Maša Viršček,

socialna pedagogika

Interdisciplinarna raziskovalka. Za njene raziskave je značilno iskanje povezav med na videz nepovezanim. Kateri študij je zaključen, se ji ne zdi pomembno, pomembnejša kot teorija se ji zdi praksa. Zanima jo resnično vse. Nekoč je bila izrazito nešportno naravnana, ko je nekega dne sedela na kavču, pa se je nenadoma vprašala: ''Pa kdo si je to izmislil, da JAZ nisem za gibanje?'' Danes je gibanje del njenega vsakdana.

 

Gala Lukman,

kineziologija

Diplomirana kineziologinja in študentka magisterskega študija na Ekonomski fakulteti v Ljubljani. Učiteljica alpskega in nordijskega smučanja, osebna trenerka ter vaditeljica skupinskih funkcionalnih vadb in pilatesa. Že od malih nog povezana s športnimi aktivnostmi, vsak možen trenutek izkoristim za skok v naravo kjer se odklopim od vsakodnevnih skrbi ter si napolnim telo s svežimi idejami in energijo. Šport in gibanje mi predstavljata svobodo in srečo v pravem pomenu besede.

 

Kaja Koražija

Psihosocialna pomoč

Študentka psihosocialne pomoči, vzgojiteljica predšolskih otrok, trenerka mladinskega dela, vodja projekta uličnega dela, aktivna v različnih projektih. V prostem času ljubiteljica psihologije, živali in sprehodov v naravi, ki uživa predvsem v konstruktivnih pogovorih, dobri hrani in kvalitetnih filmih, še posebaj pa v dobri družbi.